Neurketa amaitzeko bost minutu solik falta zirenean, eta markagailuak urdinen aldeko 5-0-eko emaitza argia erakusten zuelarik, epaileak partida bertan behera uzteko erabakia hartu zuen kanpotarregandik jasandako mehatsuengatik. Orain, federazioaren erabakiaren zain geratu dira bi taldeak falta diren 5 minutuak jokatuko diren ala ez ikusteko edota neurketa amaitutzat ematen duten urdinei hiru puntuak emanez.

Trintxerpearrak ausart zelairatu ziren etxekoak oso goian presionatuz baina 19 minutuetan Dani Sanchez bikain batek neurketa erabita utzi zuen. Bigarren minutua bete gabe zegoenean, bakarkako jokaldi ederra gauzatu zuen eta gola esku eskura ipini zion Joanes Iturrarte-ri. 10. minutuan, Julen Barandiaran eta Joanes Iturrarte-k jokaldi ederra burutu zuten eta Dani Sanchez-ek baloia sareetara bidaltzea lortu zuen lehen zutoinean egindako erremate batekin. Eta 19. minutuan, aurrean ipinitako atzelari guztiak atzean utzi eta atezainaren aurrean ez zuen barkatu baloia gurutzatu eta hirugarrena lortuz.

Neurketa erabakita geratu zen eta urdinek hanka pixka bat altxatzea erabaki zueten. Are gehiago kanpotarrak jokalari bat gutxiagoz geratu zirenean epailea mehatsatu ostean. Bigarren zatian jada, Asier Extremera-k jokaldi ederra burutu eta Julen Barandiaran-i baloi bikaina jarri zion azken honek laugarrena markagailuratu zedin.

Atzeldean izandako akats batek kanpotarren aukera garbiena bideratu zuen baina Asier Iraola-k erantzun bikaina eman eta baloia kornerrera desbideratzea lortu zuen. 32. minutuan, baloi luze bat era bikainean kontrolatzu zuen Asier Extremera-k eta atezainaren aurrean bakar bakarrik geratu zen bostgarren gola lortuz.

Eta neurketa amaitzeko bost minuturen faltan iritsi zen polemika. Marrazainak berriro ere mehatsuak jaso zituen eta epailearekin hitzegin ostean, azken honek aldageletarako bidea hartzea erabaki zuen partida bertan behera utziz. Dena den, gertaera honek ez luke urdinen neurketa bikaina lausotu behar, goitik behera nagusi izan zirelarik aurkariaren aurrean.

Hurrengo jardunaldian bisita zail bat daukagu Santo Tomas Lizeoa taldearen aurka larunbat arratsaldeko 17:30-tan Berion.

Neurketaren sarreran, Euskalduna taldeko preferente mailako neska eta mutilek Euskaraldiaren aldeko argazkia atera zuten, gure taldeko ekimen honen aldeko aportazio gisara.

Urdaiazpikoaren zozketako zenbaki garailea 631 izan da.

Hamaikakoa: Asier Iraola, Iker Ipintza (Josu Artega 62’), Gorka Garcia (Xuban Zabalo 62’), Markel Iruin, Ander Setien (Iñigo Arruabarrena 69’), Julen Loidi (Eneko Idigoras 74’), Jonay Venero, Martin Mendizabal, Julen Barandiaran, Joanes Iturrarte (Asier Extremera 52’) eta Dani Sanchez.

PARTIDO SUSPENDIDO A FALTA DE CINCO MINUTOS

Cuando aún restaban 5 minutos para la conclusión del encuentro, y cuando el marcador reflejaba un claro 5 a 0 a favor de los urdiñas, el colegiado decidió suspender el partido debido a las amenazas recibidas por parte de varios integrantes del Trincherpe. Ahora será la federación la que decida si han de jugarse los 5 minutos restantes o da por concluido el encuentro concediendo los tres puntos a los locales.

El Trincherpe salió valiente presionando muy arriba la salida de balón de los urdiñas pero un Dani Sanchez estelar decidió el encuentro en apenas 19 minutos. Antes de cumplirse el segundo minuto, tras una jugada individual dejaba en bandeja el balón a Joanes Iturrarte para que éste inaugurase el marcador. A los 10 minutos, una bonita jugada entre Julen Barandiaran y Joanes Iturrarte lo enviaba a las redes Dani Sanchez al rematar libre de marca en el primer palo. Y a los 19 minutos, el propio Dani Sanchez lograba el tercero tras una jugada individual en la que dejó atrás a todos los defensores y definía cruzando el balón ante el meta rival.

El encuentro estaba sentenciado y los urdiñas bajaron un poco el ritmo, y además, poco antes del descanso, los visitantes se quedaban con un jugador menos sobre el terreno de juego tras una amenaza al colegiado. Ya en el segundo acto, los urdiñas monopolizaron la posesión del balón y una bonita jugada personal de Asier Extremera propició que Julen Barandiaran logrará anotar el cuarto.

Tras un error defensivo llegó la ocasión más clara de los visitantes pero Asier Iraola respondió con acierto enviando el balón a córner. A los 32 minutos, Asier Extremera controló de forma magistral un envío en largo y se plantó sólo ante el portero al que batía por bajo para establecer el quinto para los urdiñas.

Y a falta de cinco minutos para el final, llegaba la polémica. El asistente nuevamente recibía amenazas por parte de los visitantes y tras informar al colegiado, éste decidió tomar el camino a los vestuarios y suspender el encuentro. Sin embargo, esta acción no ha de empañar el buen encuentro de los urdiñas, mostrándose superiores al rival en todo momento y logrando una victoria merecida.

La próxima jornada nos espera un difícil compromiso frente al Santo Tomas Lizeo el sábado a las 17:30 horas en Berio.

En los prolegómenos del encuentro, los equipos de preferente masculinos y femeninos posaron juntos a favor del Euskaraldia. En la imagen aparecen ambos equipos posando para dicho acto.

El número premiado en el sorteo del jamón ha sido el 631.

Alineación: Asier Iraola, Iker Ipintza (Josu Artega 62’), Gorka Garcia (Xuban Zabalo 62’), Markel Iruin, Ander Setien (Iñigo Arruabarrena 69’), Julen Loidi (Eneko Idigoras 74’), Jonay Venero, Martin Mendizabal, Julen Barandiaran, Joanes Iturrarte (Asier Extremera 52’) y Dani Sanchez.