04 de Noviembre de 2018

HERNANI C.D. 1 - S.D. EUSKALDUNA 3

Imagen principal noticia

LIDERRA GARAILE IRTEN DA ZUBIPETIK

Talde urdinak garaipen berri bat erdietsi zuen Zubipen Hernani taldea 1 eta 3 garaitu ostean. Andoaindarrenak izan ziren gol, aukera garbienak baina etxeko taldeak ez zuen inoiz neurketa galdutzat eman eta bigarren zatian urdinak estu hartzen saiatu ziren.

Partida oso paretsu hasi zen, urdinek baloiaren jabetza eskuratu zuten eta etxekoak atzean zain itxaroten zeudelarik, baina apenas izan zen gol aukera garbirik neurketa hasera horretan. Urdinen jokoa pixkanaka nagusitzen joan zen eta Joanes Iturrarte eta Julen Barandiaran-en eskutik aukera garbi pare bat eduki zituzten, baina etxekoen atezainak bertan behera utzi zituen saiakera hauek. 35. minutuan Joel Etxeberria eta etxekoen atezainaren arteko talka ikusgarria gertatu zen eta azken honek eraman zuen parterik txarrena. Zorionez, badirudi sorbaldako lesio bat besterik ez zela izan eta jokoak aurrera jarraitu zuen.

Eta baloia berriro mugimenduan ipini bezain pronto, Julen Loidi-k sakonean Joanes Iturrarte-ri baloi ederra sartu eta azken honek ez zuen barkatu atezainaren aurrean baloia gurutzatu eta urdinak aurretik ipiniz. Bost minutu geroago, eskuin hegaletik Iker Ipintza eta Joel Etxeberria-ren jokaldi bikain baten ondoren, azken honek baloia sareetara bidali eta urdinen bigarrena erdietsi zuen, atsedenaldira 0-2-koarekin joan zirelarik bi taldeak.

Bigarren zatira neurketa erabakita utziko zukeen hirugarren golaren bila zelairatu ziren urdinak baina ez zuten ate aurrean asmatu. Etxekoak izan ziren korner jaurtiketa bati eskerrak aldeak murriztea lortu zutenak 23. minutuan. Gol honek etxekoei indarra eman zien eta berdinketaren bila buru belarri joan ziren, eta baita gertu izan ere, baina Asier Iraola-k gelditu bikain batekin, bertan behera utzi zuen hernaniarren aukerarik garbiena. Aldakatekin berriro ere neurketaren kontrola bereganatu zuten urdinek eta Dani Sanchez-ek hirugarrena erdietsi zuen atezainaren aurrean bakarrik geratu eta baloia sareetaratu zuenean. Ez zen gehiagorako astirik izan eta hiru puntuak Andoain aldera etorri ziren.

Hurrengo astean Trintxerpe taldea izango dugu bisitari Ubitarten larunbat arratsaldeko 17:45etan.

Hamaikakoa: Asier Iraola, Iker Ipintza (Iñigo Arruabarrena 76’), Aritz Chouza, Markel Iruin, Ander Setien, Julen Loidi, Jon Olangua, Martin Mendizabal (Asier Extremera 67’), Joanes Iturrarte (Jonat Venero 81’), Joel Etxeberria (Josu Arteaga 85’) eta Julen Barandiaran (Dani Sanchez 63’).

EL LÍDER SE IMPONE EN ZUBIPE

Nueva victoria urdiña, esta vez frente al Hernani en Zubipe al que derrotaron por 1 a 3. Los andoaindarras gozaron de más claras ocasiones de gol pero los locales nunca perdieron la cara al encuentro y pusieron en aprietos a los urdiñas en la segunda mitad.

El encuentro comenzó parejo, con los urdiñas con más posesión de balón y los locales esperando en su campo pero sin apenas ocasiones en los primeros minutos. Poco a poco el juego urdiña comenzó a mejorar y gozaron de un par de claras ocasiones de gol en las botas de Joanes Iturrarte y Julen Barandiaran, ante los que el meta local respondió con acierto. A los 35 minutos un terrible choque entre Joel Etxeberria y el portero local terminó con éste último lesionado y pese a que en un principio parecía algo grave, felizmente, parece ser que tan sólo se trataba de una lesión en el hombro y el juego se reanudó sin más contratiempos.

Nada más volver a iniciarse el juego, un balón largo de Julen Loidi lo aprovechaba a la perfección Joanes Iturrarte quien de disparo cruzado adelantaba a los urdiñas. Cinco minutos después, una gran jugada por banda derecha entre Iker Ipintza y Joel Etxeberria lo mandaba a las redes éste último, llegando de esta forma al descanso con 0-2 a favor de los andoaindarras.

En la segunda mitad, los urdiñas salieron decididos a lograr el tercero y sentenciar el encuentro, pero no estuvieron acertados en los metros finales. Fue el Hernani quien logró reducir distancias a la salida de un córner a los 23 minutos. El gol espoleó a los locales quienes se lanzaron a por el empate y cerca estuvieron de conseguirlo, pero Asier Iraola con una gran intervención, evitó la igualada. Los cambios realizados permitieron volver a lograr el control del encuentro y Dani Sanchez sentenciaba el encuentro tras finalizar un uno contra uno frente al meta local. No hubo tiempo para más y los tres puntos viajaron a Andoain.

La próxima jornada el Trincherpe visitará Ubitarte el sábado a las 17:45 horas.

Alineación: Asier Iraola, Iker Ipintza (Iñigo Arruabarrena 76’), Aritz Chouza, Markel Iruin, Ander Setien, Julen Loidi, Jon Olangua, Martin Mendizabal (Asier Extremera 67’), Joanes Iturrarte (Jonat Venero 81’), Joel Etxeberria (Josu Arteaga 85’) y Julen Barandiaran (Dani Sanchez 63’).