28 de Octubre de 2018

S.D. EUSKALDUNA 2 - MUNDARRO F.K.E. 1

Imagen principal noticia

GARAIPENA LUZAPENEAN ETA LIDERTZA

Amaiera zirraragarri batean, urdinek emaitzari vuelta ematea lortu zuten eta Mundarro 2-1 garaitu zuten bide batez sailkapeneko lidertza lortuz. Neurketak kolore urdina izan zuen, aurkaria baino askoz gehiago izan zirelarik eta azken emaitza justua izan zen zelaian ikusitakoaren arabera.

Urdinak nagusi zelairatu ziren, beraien intentzioak argi erakutsiz,  eta 12. minuturako hiru aukera izan zituzten jada Iker Ipintza, Joanes Iturrarte eta Aritz Chouza-ren oinetan. Oraindik eta aukera argiagoa izan zuen Joel Etxeberria-k 22. minutuan baina atezaina eta defentsaren artean aukera bertan behera utzi zuten. Eta etxekoen gola gertuen zirudienean, kanpotarrek, neurketa osoan egindako jaurtiketa bakarrean, markagailuan aurretik ipintzea lortu zuten area ertzetik egindako jaurtiketa baten bitartzez.

Golak ez zuen neurketaren garapena aldatu eta andoaindarrak bere lana egiten jarraitu zuten. Dani Sanchez-ek gertu izan zuen berdinketa atezainaren aurrean bakar bakarrik geratu zenean baina berriro ere kanpotarren atezaina bikain ibili zen eta atsedenaldira 0-1-eko emaitzarekin joan ziren bi taldeak.

Bigarren zatian astigarragakoak atzean sartu ziren errentari eusteko asmotan eta urdinak aurkariaren atea behin eta berriz bilatzera irten ziren. Baloia etengabe aurkariaren area inguruan zebilen baina Mundarrokoek defentsa bikain batekin behin eta berriz bertan behera uzten zituzten urdinen saiakera guztiak. Eta arauzko denbora agorturik zegoenean, Eneko Idigoras-ek falta jaurtiketa bata rea barruan ipini eta Joanes Iturrarte-k buruz banakoa ezarri zuen.

Urdinek oraindik ere erremontadan sinisten zuten eta honela, 93. minutuan, Eneko Idigoras-ek area inguruan baloi solte bat harrapatu eta jaurtiketa bortitz batekin baloia sareetara bidaltzea lortu zuen, lehenik langan jo ondoren. Miraria burutu zen eta eromena zabaldu zen etxekoengan. Eneko-k, bide batez, lehen taldearekin lortzen duen lehenengo gola erdietsi zuen atzokoan, momento bikaina aukeratu zuen horretarako.

Hurrengo neurketa Zubipen izango dute liderrek Hernani taldearen aurka Ostegun honetan arratsaldeko 19:45-tan.

Hamaikakoa: Asier Iraola, Iker Ipintza, Aritz Chouza (Jonay Venero 89’), Markel Iruin (Iñigo Arruabarrena 78’), Ander Setien (Xuban Zabalo 78’), Julen Loidi, Eneko Idigoras, Alvaro Toledo, Joanes Iturrarte, Joel Etxeberria (Asier Extremera 85’) eta Dani Sanchez (Julen Barandiaran 60’).

VICTORIA IN EXTREMIS Y LIDERATO

En un final de encuentro de infarto, los urdiñas remontaron al Mundarro y se hicieron con los tres puntos que los eleva al liderato de la tabla. El partido tuvo claro color urdiña, en el que dominaron a su rival de principio a fin y el resultado hizo justicia a lo que se vio en el terreno de juego.

Salieron dominadores los urdiñas y ya avisaron de sus intenciones, ya que a los 12 minutos ya llevaban tres peligrosos acercamientos por medio de Iker Ipintza, Joanes Iturrarte y Aritz Chouza. Más clara fue la ocasión de Joel Etxeberria a los 22 minutos pero entre la defensa y el meta visitante desbarataron el peligro. Y cuando parecía que el gol urdiña no tardaría en llegar, el Mundarro, en su único disparo a puerta en todo el encuentro, logró adelantarse en el marcador gracias a un buen disparo desde fuera del área.

El gol no cambio el desarrollo del encuentro y los andoaindarras siguieron a lo suyo. Dani Sanchez en un uno contra uno casi lleva la igualada al marcador pero el portero volvió a estar inspirado y se llegaba al descanso con el 0-1 en el marcador.

En la segunda mitad el Mundarro se encerró atrás con intención de defender el resultado y los urdiñas se volcaron en pos de conseguir la remontada. El balón rondó constantemente el área visitante pero el Mundarro mostraba una gran defensa desbaratando todas las intentonas de los locales. Ya con el tiempo reglamentario cumplido, Eneko Idigoras botaba una falta y Joanes Iturrarte de cabeza lograba el gol del empate.

Los urdiñas creyeron en la remontada y siguieron apretando en el poco tiempo que quedaba, y así, en el minuto 93, llegaba el tanto de la remontada. Eneko Idigoras cazó un balón cerca del área rival y con un gran disparo que pegó en el larguero antes de colarse en la portería rival, obraba la gesta y desataba la locura para los urdiñas. Eneko, se estrenaba así como goleador en el primer equipo, no pudo elegir mejor momento.

El jueves 1 de Noviembre a las 19:45 horas, los ya líderes, se enfrentarán al Hernani en Zubipe.

Alineación: Asier Iraola, Iker Ipintza, Aritz Chouza (Jonay Venero 89’), Markel Iruin (Iñigo Arruabarrena 78’), Ander Setien (Xuban Zabalo 78’), Julen Loidi, Eneko Idigoras, Alvaro Toledo, Joanes Iturrarte, Joel Etxeberria (Asier Extremera 85’) y Dani Sanchez (Julen Barandiaran 60’).