21 de Octubre de 2018

TOLOSA C.F. 1 - S.D. EUSKALDUNA 2

Imagen principal noticia

LANDUTAKO GARAIPENA LUZAPENEKO MINUTUETAN

Talde urdinak, zelai zail batean eta defentsa lan aparta egin ondoren, meritu handiko garaipena erdietsi zuen, are gehiago Jon Olangua egotzi bait zuten 28. minutuan eta neurketaren zati handi bat gizon bat gutxiagoz aritu behar izan zutela kontutan izanik.

Partida oso paretsu hasi zen, bi taldeek presio handia egiten zuten baloiaren jabetza lortzeko asmoarekin. Baloia oinetan eroso aurkitzen ziren biak ala biak baina defentsak erasoen gainetik nagusitzen ziren eta ez zen apenas gol aukerarik izan. 28. minutuan, epaileak Jon Olangua kapitainari bigarren txartel horia atera zion eta neurketa oso maldan gora ipini zitzaien andoaindarrei. Dena den, ez zioten neurketari aurpegirik galdu eta 39. minutuan Alvaro Toledo-k pase zoragarri batekin Joel Etxeberria atezainaren aurrean utzi zuen eta azken honek ez zuen barkatu baloia atezainaren gainetik loratuz. Zailena eginda zegoen eta atsedenaldira 0-1-eko emaitzaz joan ziren bi taldeak.

Bigarren zatian urdinak lanerako prest zelairatu ziren, markagailuko errentari eutsi eta kontraerasoetan min egiteko asmoarekin. Tolosarrak, gizon bat gehiagorekin, baloiaren jabe egin ziren baina urdinen defentsako lan apartari eskerrak ez zuten apenas gol aukera garbirik sortzerik izan. Argiena neurketa amaitzeko zortzi minuturen faltan izan zuten baina zutoinak eragotzi zuen banakoa. Dena den, berdinketa 87. minutuan heldu zen, eskuin hegaletik area barrura eginiko erdiraketa bat probestu zuten etxekoek banakoa ezartzeko eta bazirudien urdinen lanak puntu bakarreko saria izango zuela.

Eta orduan, 93. Minutuan, Eneko Idigoras-ek falta jaurtiketa bat area barruan ipini zuen, tolosarrek ez zuten baloia ondo aldentzen asmatu, eta han agertu zen Julen Loidi buruz baloia sareetara bidali eta urdinen garaipenaren gola erdiesteko. Ez zen gehiagorako astirik izan eta andoaindarren lan eta gaitasun fisiko erakustaldiak saria izan zuen.

Hurrengo astean, sailkapenean puntuetara berdintuta dagoen Mundarro taldea izango dugu bisitari Ubitarten larunbat arratsaldeko 17:40-tan.

Hamaikakoa: Asier Iraola, Iker Ipintza (Jonay Venero 76’), Xuban Zabalo (Markel Iruin 46’), Ander Setien, Iñigo Arruabarrena (Julen Loidi 38’), Jon Olangua, Eneko Idigoras, Alvaro Toledo (Martin Mendizabal 80’), Joanes Iturrarte, Joel Etxeberria (Asier Extremera 70’) eta Dani Sanchez.

VICTORIA MUY TRABAJADA EN EL DESCUENTO

Los urdiñas cosecharon una trabajada victoria en un campo muy complicado, y más teniendo en cuenta que lo hicieron con un jugador menos tras la expulsión de Jon Olangua a los 28 minutos de juego.

El encuentro comenzó muy parejo, con los equipos ejerciendo una alta presión y tratando de hacerse con el balón. Ambos equipos se sentían cómodos con el balón pero las defensas se imponían a los ataques y apenas hubo ocasiones claras. A los 28 minutos, el árbitro mostraba la segunda tarjeta amarilla al capitán Jon Olangua y el encuentro se ponía muy cuesta arriba para los urdiñas. Sin embargo, éstos no se vinieron abajo y a los 39 minutos Alvaro Toledo asistía de forma magistral a Joel Etxeberria para que éste último batiera al portero local de una vaselina. Lo más difícil ya estaba hecho y se llegó al descanso con el marcador de 0-1 favorable a los andoaindarras.

En la segunda, los urdiñas se pusieron el buzo de trabajo y se dedicaron a defender el resultado y tratar de aprovechar alguna contra. El Tolosa, con un jugador más sobre el césped, se hizo con la posesión del balón pero los urdiñas con un gran trabajo defensivo maniataban a los locales que apenas disponían de ocasiones para marcar. La más clara llegaba a falta de ocho minutos para el final con un lanzamiento que se estrelló en el palo. A los 87 minutos los locales lograban la igualada tras un envío raso al área por banda derecha y parecía que los urdiñas se tendrían que conformar con un solo punto.

Sin embargo, en el minuto 93 del encuentro, Eneko Idigoras colgaba una falta al área que los defensas locales no acertaron a despejar y ahí apareció Julen Loidi para rematar de cabeza a las  redes y lograr el gol de la victoria. No hubo tiempo para más y el trabajo y el despliegue físico ofrecido por los andoaindarras tuvo un merecido premio.

La próxima semana el Mundarro, igualado a puntos con los urdiñas, nos visitará en Ubitarte el sábado a las 17:40h.

Alineación: Asier Iraola, Iker Ipintza (Jonay Venero 76’), Xuban Zabalo (Markel Iruin 46’), Ander Setien, Iñigo Arruabarrena (Julen Loidi 38’), Jon Olangua, Eneko Idigoras, Alvaro Toledo (Martin Mendizabal 80’), Joanes Iturrarte, Joel Etxeberria (Asier Extremera 70’) y Dani Sanchez.