17 de Septiembre de 2018

KRONIKA - CRÓNICA

Imagen principal noticia

DENBORALDIA GARAIPEN BATEKIN HASI DUTE URDINEK

Talde urdinak hasera bikaina eman dio aurtengo denboraldiari Urnietaren aurka jokaturiko derbyan 0-1 irabazi ostean Iñigo Arruabarrena-ren gol bati eskerrak.

Lehen zatiak kolore urdina izan zuen. Triki-ren mutilek baloiaren jabetzarekin egin ziren hasera haseratik eta markagailuan aurretik ipintzeko aukerak izan zituzten, baina gola ez zen 19. minutura arte heldu. Aurretik ipintzea lortu bazuten ere, andoaindarrak ez ziren erlaxatu eta aurkaria estutzen jarraitu zuten bigarren golaren bila, baina neurketa osoan bikain aritu zen etxekoen atezainak eragotzi zituen urdinen saiakera guztiak.

Bigarren zatian erritmoak behera egin zuen. Etxekoak atzean sartu ziren baloia lapurtu eta kontraerasoren bat baliatzeko asmotan eta urdinek, ikusirik markagailuan aurretik zirela, ez zuten gehiegi arriskatu gora begira. Azken minutuetan jada, etxekoek lerroak aurreratu zituzten berdinketaren golaren bila baina beranduegi zen eta urdinek markagailuko errentari eutsi zioten estuasun handirik igaro gabe.

Irungo Mariño taldea izango dugu bisitari hurrengo asteko larunbatean 17:45-etan, urdinen denboraldiko etxeko lehen neurketa izango delarik.

Hamaikakoa: Asier Iraola, Iker Ipintza, Ander Setien, Iñigo Arruabarrena, Julen Loidi, Gorka Garcia (Dani Tomé 88’), Jonay Venero (Eneko Idigoras 68’), Martin Mendizabal (Alvaro Toledo 68’), Joanes Iturrarte, Julen Barandiaran (Iñigo Martinez 80’) eta Joel Etxeberria (Dani Sanchez 73’).

LOS URDIÑAS COMIENZAN LA TEMPORADA CON UNA VICTORIA

Excelente comienzo de temporada del equipo urdiña que se impuso en el derby disputado en la primera jornada al Urnieta por 0-1 gracias al solitario gol de Iñigo Arruabarrena.

La primera mitad fue de claro color urdiña. Los pupilos de Triki se hicieron con el control del balón y gozaron de varias ocasiones para inaugurar el marcador, pero el gol no llegó hasta el minuto 19. Con el marcador a favor no se relajaron los andoaindarras y siguieron apretando y buscando con insistencia el segundo gol que les diera cierta tranquilidad, pero el portero local, muy inspirado durante todo el encuentro, evitó que el marcador se volviera a mover.

En la segunda mitad el ritmo decreció. Los locales se encerraron atrás esperando un robo de balón para lanzar alguna contra, pero los urdiñas con el marcador a favor no arriesgaron en demasía. Ya en los últimos minutos el Urnieta estiró filas para lograr el gol de la igualada pero ya era demasiado tarde y los urdiñas consiguieron mantener su puerta a cero sin sufrir en exceso.

El equipo irunés del Mariño nos visitará el próximo sábado a las 17:45, en lo que será el primer encuentro como local de los urdiñas.

Alineación: Asier Iraola, Iker Ipintza, Ander Setien, Iñigo Arruabarrena, Julen Loidi, Gorka Garcia (Dani Tomé 88’), Jonay Venero (Eneko Idigoras 68’), Martin Mendizabal (Alvaro Toledo 68’), Joanes Iturrarte, Julen Barandiaran (Iñigo Martinez 80’) y Joel Etxeberria (Dani Sanchez 73’).