1º JUBENIL MAILA - 1ª JUVENIL

01 de Mayo de 2018

IGOERA!!! - ASCENSO!!!

Imagen principal noticia

JUBENIL MAILAKO LEHEN TALDEAK OHOREZKO MAILARAKO IGOERA LORTU DU Denboraldi bikaina osatuta eta Santakruz jaien atarian, jubenil mailako Euskaldunako lehen taldeak Ohorezko Mailarako igoera matematikoa erdietsi zuen astearte goizean Ubitarten jokaturiko Zestoaren aurkako neurketan. Yerai Martin eta Jon Urdangarin-en mutilek 4-1-eko emaitzaz nagusitu ondoren lortu zuten igoera eta orain Jubenilen Lehen Mailako tituloa eskuratzea dute helburu. Neurketa azkar jasi zitzaien maldan behera urdinei Eneko Idigoras-ek lehen minutuan falta jaurtiketa bikain batekin etxekoak aurreratu zituenean. Pozak dena den ez zien asko iraun andoaindarrei, handik gutxira Zestoarrek partida berdintzea lortu zutelako pozoinduz joan zen erdiraketa bat Eneko Lazkoz-ek defendatzen zuen ate barrura joan zenean. Gol honek urduritasuna ekarri zuen urdinengan eta beraien jokoan eragina egiten hasi zen, paseetan hutsegiteak eginez eta jokoaren zenbait ekintzetan gehiegi prezipitatuz. 19. minutuan Iker Mugika-k korner jaurtiketa baten ostean buruz egindako erremate on batekin etxekoak berriro ere aurreratu zituen, zeinak, markagailua alde ikusi zutenean, neurketaren kontrola berreskuratu zuten. Partidako ordu erdian Aitor Canflanca-k izan zuen hirugarrena lortzeko abagunea bakarkako jokaldi bikain batean baina Iker Mugika izan zen berriro ere baloia beste behin sareetara eramatea lortu zuena. 40. minutua zen eta Eneko Idigoras-ek alboko sake bat buruz orraztu ondoren baliatu zuen Iker-ek neurketako hirugarrena erdiesteko. Markagailuan 3-1-eko emaitzaz iritsi zen atsedenaldia. Bigarrena hasi eta berehala Ibai Martin-ek urdinen laugarrena lortu zuen area ertzetik egindako jaurtiketa bikain bat eskuadra beretik sareetaratuz. Neurketa erabakita geratu zen eta etxekoek orduan erritmos pixka bat jetsi zuten, beti ere partidak ez ziela eskutik ihes egingo jakinik, epailearen azken txistuaren zain ipiniz. Dena den, errenta handitzeko zenbait aukera garbi izan zituzten etxekoek, batez ere Iurgi Zabalo eta Iker Artola-ren bitartez, baina markagailua ez zen gehiago mugitu. Epailearen azken txistuarekin batera, urdinek pozez gainezka, hainbeste irrikitako igoera zelaian bertan ospatu zuten. Zorionak!!!! Hamaikakoa: Eneko Lazkoz, Koldo Ormaetxea (Iurgi Zabalo 74’), Eneko Idigoras (Gartxot Unibaso 63’), Ander Huizi (Ibai Fernandez 55’), Iker Mugika, Ekain Gonzalez, Ibai Martin, Aitor Canflanca, Unai Brosa (Iker Maiza 66’), Jon Abrego (Oier Matute 62’) eta Iker Artola. Golak: Iker Mugika (2), Eneko Idigoras e Ibai Martin     EL PRIMER EQUIPO JUVENIL LOGRA EL ASCENSO A JUVENIL DE HONOR Tras una gran temporada, y a las mismas puertas de las fiestas de Santa Cruz, el primer equipo juvenil del Euskalduna consiguió el ascenso matemático de categoría en el encuentro disputado el martes por la mañana en Ubitarte frente al Zestoa. Los pupilos de Yerai Martin Martin y Jon Urdangarin se impusieron por 4 goles a 1 y tras certificarse el ansiado ascenso de categoría, ahora sólo quedar luchar por el título de Primera Juvenil. El encuentro se les puso muy pronto de cara a los urdiñas tras adelantarse en el marcador al minuto de juego al transformar Eneko Idigoras una un lanzamiento de falta de forma magistral. No duró mucho la alegría ya que minutos después el Zestoa igualaba el encuentro gracias a un centro chut que se fue envenenando y se acabo colando por la escuadra de la portería defendida por Eneko Lazkoz. El gol inquietó a los urdiñas a los que el nerviosismo empezó a hacer mella en su juego, siendo erráticos en los pases y precipitados en algunas fases del juego. A los 19 minutos, Iker Mugika tras un buen remate de cabeza a la salida de un córner volvía a dar ventaja a los urdiñas, quienes otra vez con el marcador a favor, volvían a retomar las riendas del encuentro. Aitor Canflanca en una gran jugada personal a punto estuvo de ampliar distancias a la media hora de juego pero fue de nuevo Iker Mugika el autor de lograr un nuevo tanto para los andoaindarras. Lo hizo a los 40 minutos tras aprovechar una buena peinada de Eneko Idigoras tras un saque de banda. Con 3-1 en el marcador llegó el final del primer acto. Al poco de iniciarse la segunda mitad Ibai Martin lograba el cuarto y definitivo gol urdiña tras un gran disparo desde la frontal del área que se coló por la escuadra. El encuentro quedó visto para sentencia y los andoaindarras, sabedores de que el encuentro no se les iba a escapar, bajaron el ritmo a la espera del ansiado pitido final. Sin embargo, aún gozaron de algunas claras ocasiones como para haber ampliado distancias en el marcador, sobre todo por medio de Iurgi Zabalo e Iker Artola, pero el marcador no se movió. A la conclusión del encuentro, la alegría se desbordó sobre la plantilla urdiña quienes celebraron sobre el césped el tan asiado ascenso de categoría. Felicidades!!!! Alineación: Eneko Lazkoz, Koldo Ormaetxea (Iurgi Zabalo 74’), Eneko Idigoras (Gartxot Unibaso 63’), Ander Huizi (Ibai Fernandez 55’), Iker Mugika, Ekain Gonzalez, Ibai Martin, Aitor Canflanca, Unai Brosa (Iker Maiza 66’), Jon Abrego (Oier Matute 62’) e Iker Artola. Goles: Iker Mugika (2), Eneko Idigoras e Ibai Martin