30 de Abril de 2018

ASTEBURUKO KRONIKA - CRONICA DEL FIN DE SEMANA

Imagen principal noticia

PUNTU BANAKETA NEURKETA ERO BATEAN

Preferente mailako taldeak ezin izan zituen hiru puntuak eskuratu Martutenera eginiko bisitan. Birritan markagailuan aurre hartzea lortu arren, azkenean puntu bakarrerekin konformatu behar izan ziren urdinak.

Partida hasera bikaina izan zuten urdinek bostgarren minuturako Julen Barandiaran-ek lehen gola erdietsi zuelako atzelarien aldaratze bat probestu ondoren. Andoaindarrek neurketaren kontrola hartu zuten lehen minutu hauetan eta zelaian nagusi izan ziren. Aritz Chouza-k bigarrena izan zuen bere oinetan ordu erdia bete berri zenean baina aurkarien atezainaren aurrean ez zuen asmatu. Eta atsedenaldira gertu zenean, lehen zatiko azken jokaldian, etxekoek berdinketaren gola erdietsi zuten.

Bigarren zatia hasi eta berehala, Jonay Venero-k gertu izan zuen gola baina buruz eginiko errematea ate azpitik atera zuen etxeko jokalari batek. 58. minutuan atzealdean eginiko akats batek aurretik ipini zituen etxekoak, neurketa maldan gora jarriz urdinentzat. Urduritasun momentuak izan ziren hurrengoak bi taldeen artetik baina orduan Alvaro Toledo agertu zen eta bi minututan bi gol lortu zituen berriro ere urdinak markagailuan aurretik ipiniz. Lehenengoa, jaurtiketa zehatz batekin jokaldi personal batean eta bigarrena area ertzean azkar ateratako falta bat probestu ondoren.

Zailena eginda zegoen, baina neurketa amaitzeko bost minuturen faltan, Martutenekoek berdinketa lortu zuten falta jaurtiketa bortitz bat sareetara bidali ondoren. Estutu zuten urdinek hortik bukaerara bitarte, baita aukera onak izan ere, batez ere Joanes Iturrarte eta Moises Duran-en oinetan, baina azkenean puntu bakar batekin konformatu behar izan zuten.

Allerru-ren porrotaren ostean, taldeak bizirik darrai igoera lortzeko borrokan. Hurrengo igandean arratsaldeko 18:00 Mariño taldea izango dugu bisitari Ubitarten Santa Kruz festa betean.

Hamaikakoa: Josu Dominguez, Ander Setien (Joanes Iturrarte 62’), Arkaitz Etxebeste (Moises Duran 62’), Julen Loidi, Jonay Venero, Jon Olangua, Alvaro Toledo, Ruben Piron, Dani Sanchez (Iker Ipintza 62’), Julen Barandiaran (Josu Arteaga 82’) eta Aritz Chouza (Iker Martin

EUSKAL PUNTUAK

Alvaro Toledo 3p

Ruben Piron 2p

Jon Olangua 1p

REPARTO DE PUNTOS EN UN PARTIDO LOCO

El primer equipo urdiña no pudo amarrar los tres puntos en su visita a Martutene, donde se adelantó por dos veces en el marcador pero que a la postre tuvo que conformarse con el punto obtenido.

El encuentro comenzó muy bien para los urdiñas ya que Julen Barandiaran lograba el primer tanto del encuentro a los cinco minutos tras aprovechar un rechace de la defensa rival. Los andoaindarras se hicieron con el control del partido y se mostraron superiores en los minutos iniciales. Aritz Chouza tuvo el segundo en sus botas a la media hora de juego pero no acertó a definir ante el portero rival. Y cuando parecía que se iba a llegar al descanso con ventaja favorable a los urdiñas, el Martutene empató el encuentro en la última jugada de la primera mitad.

Ya en la segunda mitad, Jonay Venero con un remate de cabeza estuvo a punto de volver a poner en ventaja a los andoaindarras pero un defensor local lo impidió sacando el balón desde la misma raya de gol. A los 58 minutos un error en la zaga propició que los locales se adelantaran en el marcador y ponía el encuentro muy cuesta arriba para los urdiñas. Fueron momentos de nerviosismo por ambos bandos pero en apenas dos minutos, Alvaro Toledo con dos tantos consiguió dar la vuelta al marcador. El primero tras culminar de un disparo colocado una jugada personal y el segundo tras aprovechar el saque rápido de una falta cercana al área.

Lo más difícil ya estaba hecho pero a falta de cinco minutos, el Martutene empató el encuentro gracias a un potente lanzamiento de falta directa. Apretaron los urdiñas de ahí hasta el final, e incluso gozaron de alguna ocasión por parte de Joanes Iturrarte y Moises Duran, pero el marcador no se movió y los urdiñas tuvieron que conformarse con el punto obtenido.

Tras la derrota del Allerru, el equipo continúa vivo en su lucha por el ascenso. El próximo domingo día 6 a las 18:ooh y en plenas fiestas de Santa Cruz, el Mariño visitará Ubitarte.

Alineación: Josu Dominguez, Ander Setien (Joanes Iturrarte 62’), Arkaitz Etxebeste (Moises Duran 62’), Julen Loidi, Jonay Venero, Jon Olangua, Alvaro Toledo, Ruben Piron, Dani Sanchez (Iker Ipintza 62’), Julen Barandiaran (Josu Arteaga 82’) y Aritz Chouza (Iker Martin 80’)