26 de Febrero de 2018

ASTEBURUKO KRONIKA - CRONICA DEL FIN DE SEMANA

Imagen principal noticia

GARAIPEN HANDIA NEURKETA BIKAIN BATEAN

Oso neurketa ona atzokoan preferente mailako taldeak eginikoa Eas 08 taldeari eginiko bisita zailean hiru puntuak eskuratuz. Garaipenak gainera argiagoa behar zuen urdinek hainbat gol aukera garbi izan bait zituzten errenta handitzeko, baina erakutsitako sendotasunak eta jokoak oso sentsazio onak utzi zituen bertaratu ziren zaleengan.

Intentsitate handiz ekin zioten urdinek neurketari, garaipena nahi zuela hasera haseratik garbi utziz. Hegaletako abiadura probestu zuten behin eta berriro aurkariaren ate ingurura arriskua eramateko eta honela iritsi zen lehen gola 18. minutuan. Ruben Piron-ek parean irtendako aurkari guztiak atzean utzi eta area barruan baloi ona jarri zuen Joanes Iturrarte-k neurketako lehen gola lor zezan. Aritz Chouza-k gertu izan zuen bigarrena atsedenaldira heldu aurretik baina bere jaurtiketa langa gainetik irten eta lehen zatia 0-1eko emaitzaz amaitu zen.

Ez zuten erritmoa jeitsi urdinek bigarren zatian eta taldeko jokaldi bikain batean, Ander Setien, zeinak sukarrak joka jokatu zuen neurketa, ondoko marraraino heldu eta gola esku eskura ipini zion Aritz Chouza-ri. 65. minutua zen eta etxekoek orduan amore eman zuten urdinen sendotasunaren aurrean neurketa guztiz erabakita geratu zelarik. Moises Duran eta Alex Cevallos-ek gertu izan zuten gola azken minutuetan baina ez zuten ate aurrean asmatu eta neurketa 0-2koarekin amaitu zen.

Andoaindarren neurketa bikaina izan zen benetan, batez ere atzeko lerroa goraipatuz, zeinak ez zieten aurkariari neurketa osoan gol aukera argirik sortzen utzi eta beste behin golik jaso gabe amaitu zuten.

Hurrengo larunbatean Billabonaren aurkako derbya izango dugu Ubitarten arratsaldeko 16:30tan.

Hamaikakoa: Eneko Lopez, Ander Setien (Alex Cevallos 73’), Arkaitz Etxebeste, Julen Loidi, Jonay Venero, Alvaro Toledo (Jon Olangua 65’), Ruben Pirón, Moises Durán (Xuban Zabalo 77’), Iker Ipintza, Joanes Iturrarte (Josu Arteaga 83’) eta Aritz Chouza (Julen Barandiaran 69’).

EUSKAL PUNTUAK

Ruben Piron 3p

Joanes Iturrarte 2p

Jonay Venero 1p

GRAN VICTORIA URDIÑA EN UN GRAN ENCUENTRO

Muy buen partido el disputado ayer por el conjunto preferente urdiña que se llevó los tres puntos en un encuentro muy complicado en su visita al Eas 08. La victoria además pudo ser más amplia ya que los andoaindarras gozaron de alguna otra clara ocasión, pero la imagen de solidez y el juego que mostró el equipo dejaron una muy grata imagen en la parroquia urdiña.

Salieron muy intensos los urdiñas con la intención de llevarse el partido desde el pitido inicial y aprovecharon muy bien la velocidad en las bandas para llegar con peligro una y otra vez hacia la meta rival. Corría el minuto 18 cuando Rubén Pirón, en una jugada individual en la que dejó atrás todos los adversarios que se le interpusieron, cedió a Joanes Iturrarte un balón dentro del área donde éste no perdonó y puso en ventaja al cuadro andoaindarra. Pudo ampliar la ventaja Aritz Chouza antes del descanso pero su lanzamiento salió alto y se llegó al descanso  con 0-1 en el marcador.

No bajaron la intensidad los urdiñas en la segunda mitad y en una buena jugada colectiva,   Ander Setien, el cual jugó el encuentro aquejado de una fiebre, ganó la línea de fondo para ceder el gol en bandeja a Aritz Chouza. Era el mínuto 65 y a partir de ahí los locales bajaron los brazos ante la solidez urdiña y el encuentro quedó visto para sentencia. Moises Duran y Alex Cevallos gozaron de un par de claras ocasiones en la recta final del encuentro para incrementar la renta pero no acertaron de cara a gol y el encuentro acabó con la victoria urdiña por 0-2.

Muy buen partido de los andoaindarras y destacar sobre todo la línea defensiva urdiña que apenas concedió ninguna ocasión clara al rival durante todo el encuentro volviendo a dejar su portería a cero.

La semana que viene, derby frente al Billabona en Ubitarte a las 16:30h.

Alineación: Eneko Lopez, Ander Setien (Alex Cevallos 73’), Arkaitz Etxebeste, Julen Loidi, Jonay Venero, Alvaro Toledo (Jon Olangua 65’), Ruben Pirón, Moises Durán (Xuban Zabalo 77’), Iker Ipintza, Joanes Iturrarte (Josu Arteaga 83’) y Aritz Chouza (Julen Barandiaran 69’).