03 de Diciembre de 2017

PREFERENTEKO KRONIKA - CRÓNICA DEL PREFERENTE

Imagen principal noticia

EUSKALDUNA GARAIPENAREN BIDEAN BERRIRO ERE

Preferente mailako taldeak garaipen baliotsua lortu zuen Ostadar taldea 1-2 mendean hartu ostean. Atzokoan gorriz aritu ziren andoaindarrek neurketako pisua eraman zuten baina ate aurrean eraginkortasun eza erakutsi zuten eta ondorioz ez zen garaipena nahi ordurako iritsi. Bigarren zatian Triki-ren aldaketak neurketari buelta eman eta hiru puntuak eskuratzeko gakoak izan ziren.

Nagusi irten ziren urdiñak zelaira eta Joanes Iturrartek izan zuen lehen aukera garbia hamargarren minutuan, baina bere errematea langa gainetik irten zen. Ostadarrek aldiz hurrengo jokaldian asmatu egin zuen eta zutoinairi itsatsitako jaurtiketa baten bitartez markagailuan aurre hartzea lortu zuten. Ez ziren behera etorri andoaindarrak eta markagailua berdintzeko lanean gogor aritu ziren. Aukera onena Alvaro Toledoren oinetan egon zen baina bere jaurtiketa zutoin ondotik kanpora irten zen.

Bigarren zatian, lateralen igoerek min handia egin zieten etxekoei eta hauetako batean Aritz Chouza area barruan lurrera bota zuten eta epaileak penaltya adierazi zuen. Aritz Chouza bera izan zen penaltya gauzatu eta markagailua berdintzea lortu zuena. Urdiñek garaipenaren bila jarraitu zuten eta hiru puntuak eskuratzeko balio izan zuen gola 75. minutuan heldu zen Iker Ipintzak eskuin hegaletik eginiko erdiraketa bat Dani Sanchezek ate barrura bidali zuenean. Hortik amaierara etxekoek ez zuten Eneko Lopezek defendaturiko atera arrisku handiegirik ematea lortu eta garaipena Andoainera bidean etorri zen.

Hurrengo jardunaldian Martutene taldeak bisitatuko du Ubitarte larunbatean arratsaldeko 17:30-tan.

Hamaikakoa: Eneko Lopez, Josu Artega (Iker Ipintza 46’), Arkaitz Etxebeste (Gorka Garcia 46’), Julen Loidi, Iñigo Arruabarrena, Jon Olangua, Alvaro Toledo (Moises Duran 56), Ruben Piron (Alex Cevallos 79’), Joanes Iturrarte, Dani Tomé (Dani Sanchez 64’) eta Aritz Chouza.

EUSKAL PUNTUAK

Iñigo Arruabarrena 3p

Dani Sanchez 2p

Iker Ipintza 1p

EL EUSKALDUNA VUELVE A LA SENDA DE LA VICTORIA

El equipo preferente urdiña consiguió una importante victoria en su visita al campo del Ostadar por un gol a dos. Los andoaindarras, ayer de rojo, llevaron el peso del encuentro pero volvieron a pecar de falta de gol lo que impidió que la victoria se hiciera esperar. Los cambios efectuados por Triki durante la segunda mitad fueron clave para obrar la remontada y conseguir los tres puntos.

Salieron dominando los urdiñas y Joanes Iturrarte a los diez minutos tuvo en sus botas el primer gol del encuentro pero su lanzamiento salió por encima del larguero. El Ostadar sí que logró el gol en la siguiente jugada tras un remate ajustado al palo que les dio la ventaja en el marcador. No se vinieron abajo los andoaindarras y siguieron trabajando para igualar el marcador. La ocasión más clara corrió a cargo de Alvaro Toledo pero su disparo cruzado salió cerca del palo izquierdo.

Tras el descanso, las subidas de los laterales urdiñas hicieron mucho daño al equipo local y en una de esas llegadas, a los doce minutos,  Aritz Chouza fue derribado dentro del área y el colegiado no dudó en señalar penalti. El propio Aritz Chouza fue el encargado de ejecutar el lanzamiento y colocar las tablas en el marcador. Insistían los urdiñas en conseguir el gol que les diera la victoria y ésta llegó a los 75 minutos por medio de Dani Sanchez que empujó a las redes un gran envío por banda derecha de Iker Ipintza.  De ahí al final, el Ostadar apenas inquietó la portería defendida por Eneko Lopez y los tres puntos cayeron al bando andoaindarra.

El próximo sábado el Martutene visitará Ubitarte a las 17:30.

Alineación: Eneko Lopez, Josu Artega (Iker Ipintza 46’), Arkaitz Etxebeste (Gorka Garcia 46’), Julen Loidi, Iñigo Arruabarrena, Jon Olangua, Alvaro Toledo (Moises Duran 56), Ruben Piron (Alex Cevallos 79’), Joanes Iturrarte, Dani Tomé (Dani Sanchez 64’) y Aritz Chouza.