PREFERENTE

17 de Septiembre de 2017

EMAITZA - RESULTADO

Imagen principal noticia

Preferente taldeak ezin hobeto hasi du denboraldia Santo Tomas Lizeo bezalako talde on bati 0-1 irabazita. Hasera haseratik gogotsu irten ziren urdinak eta Ruben Piron-ek bigarren minutuan aukera ona izan zuen, baina bere jaurtiketa zutoin ondotik kanpora joan zen. Lehen abisua. Etxeko taldea gehiago izan zen hurrengo minutuetan eta min egiten saiatu ziren batez ere geldikako jokaldiak aprobetxatuz, baina Josu Dominguez-ek bikain erantzun zien lizeotarren saiakera guztiei. Lehen zati amaieran, berriro ere andoaindarrak nagusitu eta Ruben Piron eta Iker Ipintza-k aukera garbiak izan zituzten markagailua estreinatzeko baina bietan zutoinak eragotzi zituen gol saiakerak.

Bigarren zatian, Triki-ren aldaketek beste freskotasun bat eman zion urdinen jokoari eta azkenean Miguel Costa izan zen 70. minutuan neurketako gol bakarra markagailura igo arazi zuena ate aurrean maisuki baloia sareetaratuz. Saiatu ziren etxekoak emaitza berdintzen baina urdinek arazo handirik gabe eutsi zioten markagailuan zuten errentari eta bigarrena sartzeko aukerak ere izan zituzten kontraerasoak baliatuz.

Hurrengo astean Orioko taldea izango dudgu bisitari Ubitarten, larunbatean arratsaldeko 17:45-etan.

Hamaikakoa: Josu Domiguez, Ander Setien, Gorka Garcia (Xuban Zabalo 46), Iñigo Arruabarrena, Julen Loidi, Jon Olangua, Asier Murillo (Iker Martin 46) (Dani Sanchez 65), Joanes Iturrarte, Iker Ipintza (Moises Duran 75), Ruben Piron eta Alex Cevallos (Miguel Costa 46).

Euskal puntuak:

Miguel Costa 3p

Ruben Piron 2p

Ander Setien 1p

El equipo preferente comenzó de forma sensacional la temporada derrotando a un buen Santo Tomas Lizeo por 0-1. Comenzaron con muchas ganas los urdiñas y Ruben Piron pudo estrenar el marcador a los dos minutos, pero su disparo cruzado salió rozando el palo. Los locales se adueñaron del partido en los siguientes minutos y trataron de poner en apuros la portería urdiña sobre todo por medio del balón parado, pero Josu Dominguez respondió muy bien a las intentonas del Lizeo. En los últimos compases de la primera mitad, de nuevo fueron los andoaindarras los que a punto estuvieron de marcar pero los disparos de Ruben Piron e Iker Ipintza los repelió el poste.

En la segunda mitad, los cambios realizados por Triki dieron más frescura al equipo urdiña y de esta manera llegó el único gol del partido, obra de Miguel Costa tras finalizar sensacionalmente una jugada ante la meta rival. Los anfitriones trataron de nivelar el encuentro pero la zaga urdiña no pasó por demasiados apuros e incluso a punto estuvieron de ampliar distancias en el marcador aprovechando los contragolpes.

La semana que viene el Orioko nos visitará en Ubitarte el sábado a las 17:45h.

Alineación: Josu Domiguez, Ander Setien, Gorka Garcia (Xuban Zabalo 46), Iñigo Arruabarrena, Julen Loidi, Jon Olangua, Asier Murillo (Iker Martin 46) (Dani Sanchez 65), Joanes Iturrarte, Iker Ipintza (Moises Duran 75), Ruben Piron y Alex Cevallos (Miguel Costa 46).